Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Nieuws  
  nr.3 december 2018  
 
 
Eten en drinken
Dianet en AMC testen maaltijdboxen voor dialysepatiënten

Dianet en het AMC hebben samen met patiënten de afgelopen maanden maaltijdboxen voor dialysepatiënten getest. Dialysepatiënten van het centrum in Amsterdam testten een maaltijdbox waarmee zij thuis een maaltijd kunnen koken. De maaltijdboxen zijn een initiatief van Raphaël Duivenvoorden, internist-nefroloog AMC en diëtisten Anne Wentink en Martine Norbart van Dianet. Zij ontvingen hiervoor een subsidie van de Nierstichting.Lees verder
 
 
Uw mening telt
Patiënten geven bezorging dialysematerialen dikke 8
Patiënten die thuis dialyseren (hemo- en peritoneaal dialyse) waarderen de afhandeling en bezorging van hun dialysematerialen met een 8,4. Dat blijkt uit de feedback die ze de afgelopen maanden hebben gegeven via Uw mening telt, de online tool waarmee we patiënten regelmatig naar hun ervaringen met onze zorg vragen.

Lees verder
 
 
Terugblik
Geslaagd uitje voor patiënten
Wie jarig is, trakteert. Vanwege het 50-jarig bestaan van Dianet hebben we 28 en 29 september met bijna 200 patiënten en hun partners genoten van een boottocht op de Vecht.  Het mooie weer was een extra cadeautje.

Lees verder
 
 
Dialyse toen en nu
Jo (67) en Anja (45) aan het woord over thuishemodialyse toen en nu
Een mooie terugblik op 50 jaar Dianet: in het Dialyse en Nefrologie Magazine van juni 2018 gingen thuishemodialysepatiënten Jo Bedaux (67) en Anja Kempkens (45) met elkaar in gesprek over dialyse toen en nu. Wat is er in 50 jaar veranderd? En wat is hetzelfde gebleven?

Lees verder
 
 
Onderzoek en ontwikkeling
Onderzoek naar verbetering dialysezorg in 2019

Dianet doet al actief mee aan wetenschappelijk onderzoek rondom dialysezorg. Komend jaar richten we ons nog meer op verpleegkundig en medisch onderzoek. Met als belangrijk doel: de zorg voor dialysepatiënten verder verbeteren.lees verder
 
 
Nieuwbouw
Gezondheidshuis later opgeleverd

De verhuizing van ons nieuwe dialysecentrum naar het Gezondheidshuis op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht loopt helaas wat vertraging op. Zo is de corridor, de overdekte verbinding tussen het Gezondheidshuis en het Diakonessenhuis, pas in de loop van het voorjaar klaar. We kunnen pas verhuizen als we die doorgang kunnen gebruiken. Het vooruitzicht is nu dat het nieuwe centrum in het eerste kwartaal van 2019 klaar is.lees verder
 
 
 
We wensen u hele fijne kerstdagen en een mooi nieuwjaar!
Met vriendelijke groet,
alle medewerkers van Dianet


 
Agenda
 
9
januari
Dialysecafé Amsterdam

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Amsterdam (AMC)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

16
januari
Dialysecafé Utrecht

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Utrecht Lunetten (Brennerbaan 130)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

 
 
 
Volg ons   facebook twitter linkedin
 
 
  Dianet    plaats  Brennerbaan 130, 3524 BN Utrecht  telefoon 030 880 88 88  email info@dianet.nl  
 
 
Colofon

Deze uitgave wordt gemaakt voor patiënten van Dianet, hun partners en familieleden en verschijnt drie keer per jaar. De berichten worden met zorg samengesteld door een redactie. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u ons iets vragen of doorgeven? Mail naar communicatie@dianet.nl. Wilt u de nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u zich onderaan de pagina uitschrijven.
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief