Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Nieuws  
  nr.4 april 2019  
 
Verhuizing Utrecht
Eerste patiënten naar dialyseafdeling Gezondheidshuis

De patiënten die dialyseren op de afdeling in het Diakonessenhuis dialyseren vanaf maandag 8 april 2019 in het Gezondheidshuis. De afdeling en de toegang ernaartoe voldoen aan alle eisen voor veilig dialyseren.Lees verder
 
 
Uw mening telt
Nieuwe vragen over informatie via Uw mening telt

Vanaf maart kunt u via Uw mening telt nieuwe vragen beantwoorden over onze zorgverlening. Dit keer kunt u aangeven wat u vindt van de informatie die u van ons krijgt, hoe u op de hoogte blijft van ontwikkelingen en hoe u informatie over uw behandeling ontvangt. De vragen zijn gemaakt in overleg met leden van de Cliëntenraad.Lees verder
 
 
Voorlichting
Brochure thuishemodialyse verschenen
Onze nieuwe voorlichtingsbrochure over thuishemodialyse voor patiënten is beschikbaar. De brochure Thuishemodialyse, dialyseren in uw eigen omgeving, geeft een goed beeld van alles wat er komt kijken bij de keuze voor thuishemodialyse.

Lees verder
 
 
Thuishemodialyse
Nieuwe dialysemachine Nikkiso DBB-05 voor thuishemodialyse
De komende jaren gaat Dianet in de thuishemodialyse de dialysemachine Nikkiso DBB-05 vervangen door de DBB-EXA. Dat doen we omdat de huidige machine, de Nikkiso DBB-05, niet meer wordt gemaakt en omdat reserveonderdelen op den duur niet meer leverbaar zijn. We verwachten dat het drie tot vier jaar duurt, voordat we afscheid nemen van de laatste DBB-05.

Lees verder
 
 
Kwaliteit en veiligheid
Audits kwaliteitskeurmerken HKZ en JCI voor Dianet goed verlopen

Dianet heeft met succes de hercertificering voor de HKZ doorlopen. Dat betekent dat we voor de komende drie jaar voldoen aan alle kwaliteitseisen die dit keurmerk voor kwaliteitsbeoordeling stelt. Daarnaast werd onze dialyseafdeling in het AMC bezocht in het kader van de JCI-hercertificering, het keurmerk dat Amsterdam UMC locatie AMC voert.Lees verder
 
 
Onderzoek en ontwikkeling
Kaliumstudie van start

Dianet en het AMC gaan onderzoeken of een hoge concentratie kalium in de dialysevloeistof beschermt tegen schommelingen in de bloeddruk bij dialysepatiënten. Het onderzoek start begin april op de dialyseafdeling in het AMC en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Dialysepatiënten in het AMC kunnen hieraan meedoen.lees verder
 
 
Symposium
Afscheid Dick Struijk

Op woensdag 19 juni 2019 organiseert Dianet in het AMC een wetenschappelijk symposium en een afscheidsreceptie voor internist-nefroloog Dick Struijk. Hij gaat na 35 jaar met pensioen.

Bent u een patiënt van Dick Struijk en wilt u hierbij zijn? Meld u zich dan hier aan.

Het is ook mogelijk om alleen naar de receptie te komen. Deze vindt plaats na afloop van het symposium van 17.00 tot 19.00 uur. 
 
 
vakantie
Tips en checklists voor uw vakantie

Ook als u dialyseert, kunt u op vakantie. Daar komt wel wat bij kijken, maar met een goede voorbereiding kunt u er gerust even tussenuit.

De Nierstichting geeft advies en tips voor boot- en vliegreizen: www.nierstichting.nl/leven-met-een-nierziekte/vakantie 

Checklist: waar moet ik aan denken?

Wordt u behandeld met hemodialyse? Bekijk hier de handige checklist. Voor peritoneale dialyse bekijkt u de checklist hier. 
 
contactgegevens
Kloppen uw gegevens nog?

Het is belangrijk dat wij de juiste contactgegevens van alle patiënten hebben. Denk daarbij aan uw adres, telefoonnummer en e-mail. Maar ook de adressen van andere zorgverleners zoals uw huisarts, apotheek en taxivervoerder.

Altijd bereikbaar

Met de juiste gegevens kunnen wij u altijd bereiken. Dat is belangrijk, omdat we u dan de beste zorg kunnen leveren. Zo kunnen we u snel bereiken bij bijvoorbeeld een niertransplantatie. Ook zorgen we ervoor dat uw apotheek, huisarts en taxiververvoerder op tijd onze informatie ontvangen. Zo krijgt uw apotheek op tijd uw recepten en de huisarts een update van uw jaargesprek. En bezorgen we de materialen voor thuisdialyse op het juiste adres.

Geef veranderingen door

Controleer uw gegevens dus regelmatig. Verandert er iets? Geef dit door aan uw zorgverlener, het medisch secretariaat of de doktersassistente. Zij wijzigen de gegevens meteen. Een geschreven wijziging in uw patiëntenmap komt niet automatisch in ons digitale systeem.  
Agenda
 
10
april
Dialysecafé Amsterdam

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Amsterdam (AMC)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

17
april
Dialysecafé Utrecht

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Utrecht Lunetten (Brennerbaan 130)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

 
 
 
Volg ons   facebook twitter linkedin
 
 
  Dianet    plaats  Brennerbaan 130, 3524 BN Utrecht  telefoon 030 880 88 88  email info@dianet.nl  
 
 
Colofon

Deze uitgave wordt gemaakt voor patiënten van Dianet, hun partners en familieleden en verschijnt drie keer per jaar. De berichten worden met zorg samengesteld door een redactie. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u ons iets vragen of doorgeven? Mail naar communicatie@dianet.nl. Wilt u de nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u zich onderaan de pagina uitschrijven.
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief