Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Nieuws  
  april 2018  
 
 
Patiënttevredenheid
Pluim voor maatschappelijk werkers en diëtisten
Dialysepatiënten uit de centra zijn vol lof over de zorg van maatschappelijk werkers en diëtisten. Dat blijkt uit het tevredenheidsonderzoek (CQ-index 2017) dat in september 2017 onder centrumpatiënten gehouden is. Anneke Nauta (kwaliteitsmedewerker) is blij met de resultaten: “Fijn om te zien dat patiënten onze verbeteringen waarderen.”

Lees verder
 
 
nieuwbouw Utrecht
Bouw Gezondheidshuis vordert
Bij Dianet werken we aan het ontwerp en inrichting van de dialyseruimtes en de kantooromgeving in het nieuw te bouwen dialysecentrum in het Gezondheidshuis in Utrecht. Een overzicht waar we op dit moment aan werken en wat er gepland staat.

Lees verder
 
 
eten en drinken
“Eten is meer dan alleen voedingsstoffen binnenkrijgen”
“Wat staat er vandaag op het menu? Kan ik dit eten met mijn bloedwaardes? Krijg ik vandaag warm eten?” Zomaar wat vragen die patiënten die op het centrum dialyseren bezighouden. Hoe gaan we om met eten en drinken op de dialyseafdeling? En bij wie kun je waarvoor terecht? Diëtist Sylvia Overmeer en nefroloog Joost Bijlsma lichten toe.

Lees verder
 
 
Uitnodiging feestelijke rondvaart
In 2018 bestaat Dianet 50 jaar. Daarom nodigen we u graag uit voor een feestelijke rondvaart over de Vecht in Maarssen. Als het goed is, hebben al onze patiënten een uitnodiging per email of brief ontvangen. Voor wie het heeft gemist: hierbij nogmaals alle informatie op een rijtje.

Lees verder
 
 
 
tips
Belastingaangifte doen? Denk dan hieraan!
Doet u elk jaar belastingaangifte? Als nierpatiënt krijgt u misschien geld terug van de Belastingdienst. Of u hoeft minder te betalen. Hoe zit dat precies?

Lees verder
 
 
Behandelteam
Aegida Neradová stelt zich voor

Voor sommige centrumpatiënten in Amsterdam is Aegida Neradová een bekend gezicht. Sinds november 2017 werkt zij bij Dianet als nefroloog. Veel andere patiënten kennen haar echter nog niet. Daarom een kennismaking. “Oprechte aandacht voor iedere patiënt is de basis van waaruit ik werk.”Lees verder
 
Agenda
 
 
25
april
Dialysecafé Utrecht

Tijdens het dialysecafé ontmoeten lotgenoten elkaar. Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Locatie: Dianet Utrecht Lunetten (Brennerbaan 130)

 
 
Volg ons   facebook twitter linkedin
 
 
  Dianet    plaats  Brennerbaan 130, 3524 BN Utrecht  telefoon 030 880 88 88  email info@dianet.nl  
 
 
Colofon

Deze uitgave wordt gemaakt voor patiënten van Dianet, hun partners en familieleden en verschijnt drie keer per jaar. De berichten worden met zorg samengesteld door een redactie. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u ons iets vragen of doorgeven? Mail naar communicatie@dianet.nl. Wilt u de nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u zich onderaan de pagina uitschrijven.
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief