Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Nieuws  
  nr.3 september 2018  
 
 
Uw mening telt
Tevreden over activiteiten tijdens dialyse

Via Uw mening telt vragen we patiënten regelmatig wat ze van onze zorg vinden. De afgelopen maanden hebben we patiënten op onze dialysecentra gevraagd wat zij graag doen tijdens de dialyse. Slapen, lezen en tv kijken zijn favoriete bezigheden. Wensen liggen vooral op het gebied van televisie en het zenderaanbod.Lees verder
 
 
nieuwbouw Utrecht Gezondheidshuis
Bouw Gezondheidshuis vordert
De bouw van het nieuwe dialysecentrum in het Gezondheidshuis in Utrecht is nog steeds in volle gang. Waar werken we nu aan? En hoe ziet het gebouw er inmiddels uit?

Lees verder
 
 
Lintjesregen
Lintjes voor mantelzorgers Cees en Pieter
Nietsvermoedend werden Cees de Bruin en Pieter van de Laar op 26 april naar de Stadschouwburg in Utrecht en naar het Gemeentehuis in Meierijstad gelokt. Tot hun verrassing ontvingen ze een lintje. Ze kennen elkaar niet, maar kregen om dezelfde reden een Koninklijke onderscheiding. Beide mannen zijn mantelzorger van een dialysepatiënt.

Lees verder
 
 
Ontmoeten
Dialysecafé: patiënten ontmoeten elkaar
In gezellige sfeer bijpraten met andere dialysepatiënten: dat kan tijdens de dialysecafés. Hier ontmoeten patiënten elkaar en delen zij ervaringen, wisselen tips uit en bespreken ze wat ze niet aan dokter of verpleegkundige willen vragen.

Lees verder
 
 
 
tips
Persoonsgebonden budget

Met een persoonsgebonden budget kunnen mensen met een chronische ziekte zelf zorg en begeleiding inkopen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen dialysepatiënten die thuis dialyseren met een partner, ook een pgb aanvragen als bijdrage in de kosten.

Tijdens het afgelopen dialysecafé in juli gaf een medewerker van belangenvereniging Per Saldo hier voorlichting over. Meer informatie en advies vindt u op de website van Per Saldo.    
 
Nieuwe privacywet AVG
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dianet heeft haar privacyverklaring, rechten en plichten (voor patiënten) en cookiestatement aangepast.

Meer informatie
 
Agenda
 
17
oktober
Dialysecafé Amsterdam

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Amsterdam (AMC)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

24
oktober
Dialysecafé Utrecht

Samen met mededialysepatiënten kunt u hier ervaringen delen, tips uitwisselen en bespreken wat u niet aan de dokter of verpleegkundige wilt vragen. U bent van harte welkom!

Tijd: 12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief lunch.
Locatie: Dianet Utrecht Lunetten (Brennerbaan 130)
Aanmelden en vragen: dialysecafe@dianet.nl

 
 
 
Volg ons   facebook twitter linkedin
 
 
  Dianet    plaats  Brennerbaan 130, 3524 BN Utrecht  telefoon 030 880 88 88  email info@dianet.nl  
 
 
Colofon

Deze uitgave wordt gemaakt voor patiënten van Dianet, hun partners en familieleden en verschijnt drie keer per jaar. De berichten worden met zorg samengesteld door een redactie. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u ons iets vragen of doorgeven? Mail naar communicatie@dianet.nl. Wilt u de nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kunt u zich onderaan de pagina uitschrijven.
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief